Conferentie inclusie in hoger onderwijs

inclusive campus life

ICLife conferentie – 9 en/of 10 november 2017 – Campus Thomas More – Geel (België)

Inclusive Campus Life (IC Life) wil een universitaire campus toegankelijk maken voor iedereen, dus ook voor mensen met een verstandelijke beperking.

ICLife is een samenwerking van o.m. hogeschool Thomas More, Hogeschool Utrecht, Lapland University, Olomouc University en Inclusion Europe.

We organiseren twee boeiende dagen voor iedereen die begaan is met de basisrechten voor mensen met een verstandelijke beperking. U kunt zich inschrijven voor één van de twee dagen of voor beide dagen.

Op donderdag 9 november 2017 gaat de conferentie door in het Nederlands (met korte samenvatting in het Engels), met en door mensen met een beperking. Van 13:30 tot 17:00 uur

Op vrijdag 10 november 2017 geven we achtergrond en duiding, samen met internationale gastsprekers. Deze conferentiedag verloopt in het Engels. Van 10:00 tot 17:00 uur.


Locatie: Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel (België)

Programma, routebeschrijving en inschrijven: http://www.iclife.eu/conference.html

toegankelijke liefde

Liefde en intimiteit is niet gelijk verdeeld. Mensen met een handicap ervaren soms dat ze minder makkelijk in de liefdesmarkt liggen. Het programma met de titel 'undateables' zegt genoeg.

Hoe zou het dan zijn als liefde en intimiteit voor iedereen toegankelijk wordt, ongeacht handicap, seksuele orientatie, leeftijd, ras of achtergrond? In een week durende workshop, 11-14 oktober in Utrecht, wordt die kwestie door deelnemers onderzocht vanuit het perspectief van queer studies, disabilty studies, sekswerk en activisme. De workshop is onderdeel van Casco Art Insitute: Working voor the Commons en Army of Love. Lees hier meer.

Cursus Sociale Rol Versterking

 

Vereniging Inclusie NederlandDe Inclusor, en Netwerk Perspectief organiseren de officiële Social Role Valorization cursus op 6, 7, 8 en 9 november 2017. 

Social Role Valorization (Sociale Rolversterking in het Nederlands) is een wetenschappelijk onderbouwde theorie die een realistisch beeld geeft over het leven van kwetsbare mensen in onze samenleving. 
Het gaat over wat elk mens nodig heeft om een goed leven te kunnen leiden en wat sociale rollen daaraan kunnen bijdragen. Mensen met beperkingen worden door de maatschappij vaak gezien als minder waard, aan hen kleven vooral minder gewaardeerde sociale rollen (bv iemand wordt alleen gezien als cliënt in de zorg, uitkeringsgerechtigde). In de cursus leer je uitsluiting herkennen en leer je wat nodig is om dit te verminderen, te voorkomen en te compenseren.

Lees meer in de flyer: