Inclusie Nederland van start

vereniging Inclusie Nederland is een feit. De statuten waren er natuurlijk al en nu start de eerste groep leden ook daadwerkelijk met gerichte activiteiten om in Nederland aan inclusie te werken. Tijdens de eerste bijeenkomst op 16 september in het vondelpark spraken leden en belangstellenden ook over het belang van deze nieuwe vereniging.

Want er zijn al bestaande initiatieven als de Coalitie voor Inclusie en de vele organisaties voor gehandicapten belangenbehartiging die zich ook met inclusie bezighouden.

Het belang van andere partijen staat niet ter discussie. vereniging Inclusie Nederland zal ook zeker samenwerking met anderen zoeken als we elkaar kunnen versterken. De nieuwe vereniging vult de bestaande partijen op een belangrijke manier aan:

  • vereniging Inclusie Nederland is van individuele mensen die spreken en deelnemen namens zichzelf. Leden kunnen geen werkgever of andere partij vertegenwoordigen.
  • Inclusie is het enige uitgangspunt en het enige doel.
  • De vereniging gaat niet over (specifieke) handicaps, maar over mensen en meedoen. Het gaat over volwaardig mens kunnen zijn, ook als je een beperking hebt; over kunnen wonen waar je zelf wilt, met wie je wilt; over naar school kunnen gaan in je eigen buurt; over een gewone baan met salaris; over uitgaan; enzo meer.
  • Het bestuur verbindt. De Leden werken zelf samen aan initiatieven die zij zelf belangrijk vinden. Leden bepalen zelf de agenda.