In memoriam - Ingrid Gale van Kranen

In memoriam: VN-ambassadeur Ingrid Gale van Kranen overleden

Ingrid Gale van Kranen 2D3A1400web

Ingrid Gale van Kranen was een groot inclusie-strijder en een bevlogen VN-ambassadeur die zich met hart en ziel inzette voor inclusie. Gelijkwaardigheid en eigen regie stonden bij haar hoog in het vaandel en dit heeft zij tot het laatste moment uitgedragen. Op 20 oktober 2021 is zij overleden, na een ongelijke strijd van longkanker die ze niet kon winnen.

Ingrid was er aan toe om te gaan rusten. Ze vertelde:

“Ik heb langzaam het gevoel dat ik terug kruip in de cocon waar de vlinder vanuit is gekomen. Ik kan nu tot rust komen en in winterslaap gaan. Ik besef dat ik heel veel mensen achterlaat met veel herinneringen waar we aan terug kunnen denken. Ik zal ze zeker nooit vergeten. Na vandaag zal ik er niet meer fysiek aanwezig zijn. Maar mijn gedachten zullen altijd bij jullie zijn. Denk eraan: na iedere traan komt een lach en dat is heel belangrijk in het leven. Na iedere regenbui schijnt de zon. Ik wil jullie voor alles bedanken. Zet hem op, schouders en hoofd omhoog, maak er iets moois van! Ik zal jullie in de gaten houden van daarboven. Het beste!”

Ingrid was voor velen een inspiratiebron. Zij had een bijzonder levensverhaal: opgegroeid in Zuid-Afrika, blind geworden door een motorongeluk, in 1993 verhuisd naar Nederland en getransformeerd van man naar vrouw. Bovendien heeft ze ook topsport in en ook voor Nederland gedaan, zoals deelname aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Jarenlang heeft zij zich ingezet voor inclusie en streed zij voor gelijkwaardigheid in de samenleving. We zetten het werk van Ingrid met elkaar voort en zullen kracht putten uit de mooie herinneringen en voorbeelden die Ingrid ons allen gebracht heeft. Rust zacht lieve Ingrid!

Hieronder enkele links over Ingrid en wat zij heeft gedaan rond het VN-verdrag Handicap:

Word nu lid of donateur en ontvang onze nieuwsbrief

Vind je ook dat mensen met een beperking dezelfde kansen moeten krijgen als ieder ander in Nederland?

Maak je standpunt zichtbaar!

Word nu lid of donateur

FacebookTwitterLinkedIn