Spreekuur

emailadres spreekuur vereniging Inclusie Nederland: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Online spreekuur “samenwerken met je gemeente”
Het VN-verdrag Handicap stelt het principe “niets over ons, zonder ons” centraal. Gemeenten hebben de verplichting om bij het maken en evalueren van plannen en beleid in overleg te zijn met ….. mensen met een handicap, met ervaringsdeskundigen. Als jij wilt samenwerken met je gemeente, je wilt er uit halen wat er in zit of het lukt nog niet zo goed, dan kan je gebruik maken van dit spreekuur.

Maatwerk
Voor samenwerken met je gemeente is geen kant en klaar recept. Iedere situatie is anders en vraagt om een daarop aansluitende benadering. Die heeft te maken met jouw talenten, de mensen die je kent en hoeveel energie je kunt geven. Maar ook in welk stadium je gemeente is als het om het naleven van het VN-verdrag gaat.

Het spreekuur
Tijdens het spreekuur kan je met al jouw vragen over samenwerken met je gemeente terecht bij een deskundige. Iemand die weet hoe gemeenten werken, het VN-verdrag goed kent en jouw situatie snel in kaart brengt. Samen kom je tot antwoorden op jouw vragen zodat jij weet welke stappen je het beste kunt zetten.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor één van de onderstaande spreekuren. Let op de weekdagen en tijdstippen wisselen. En het schema wordt ook af en toe bijgewerkt. Stuur een e-mail met je voorkeursdatum en een hoofdvraag naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Als er meer aanvragers zijn, stemmen we het precieze tijdstip met jou af. Neem vooral collega ervaringsdeskundigen waar jij mee optrekt uit jouw gemeente mee naar het spreekuur. Het spreekuur vindt online plaats op ZOOM. Als je daar niet vertrouwd mee bent, laat dat dan weten bij aanmelding.

  • 26 augustus 2021 - 19:00-21:00 uur
  • 7 september 2021 - 15:00-17:00 uur
  • 22 september 2021 - 10:00-12:00 uur
  • 11 oktober 2021 -  13:00-15:00 uur
  • 26 oktober 2021 -  19:00-21:00 uur
  • 10 november 2021 - 15:00-17:00 uur
  • 25 november 2021 - 10:00-12:00 uur
  • 10 december 2021 -  13:00-15:00 uur
  • 22 december 2021 -  19:00-21:00 uur

Intervisiebijeenkomsten
Vanuit het programma Niets Over Ons Zonder Ons van de Alliantie VN-verdrag Handicap worden intervisiebijeenkomsten georganiseerd. Daar ben je als groep ervaringsdeskundigen in gesprek over vragen uit de groep. Je helpt elkaar met het uitwisselen van ervaringen en inzichten. Meer informatie over de intervisie vind je hier.

Wat is de Vereniging Inclusie Nederland?

Inclusie Nederland is een Vereniging van mensen die staan voor een goed leven van mensen met een beperking, midden in de samenleving! Het VN-verdrag Handicap is hierin leidend voor ons. 

De Vereniging Inclusie Nederland is in 2013 opgericht. De aanleiding was dat de inclusiebeweging in Nederland een mogelijkheid zocht om ook bij Europese ontwikkelingen aan te kunnen haken. Europa is interessant omdat veel lidstaten met inclusie bezig zijn en we onderling veel van elkaar kunnen leren.

De vereniging deelt actief informatie over inclusie in Nederland en Europa. Daarnaast wil de vereniging in Nederland een plek zijn waar mensen kennis kunnen delen, activiteiten kunnen opzetten rondom inclusie in de samenleving en elkaar kunnen inspireren. Bij de vereniging vinden mensen met ideeën een luisterend oor en klankbord. Plannen waar geld mee gemoeid is, vereisen vaak ook een formele organisatie die de activiteiten in juridische zin draagt. Binnen de vereniging is ook ervaring met fondsen, waarmee we leden terzijde kunnen staan.

Via de leden zijn we verbonden aan verschillende netwerken zoals de Coalitie voor Inclusie en het Netwerk Perspectief voor Inclusie en Zeggenschap. Eén van de sub-netwerken richt zich specifiek op het VN Verdrag voor de rechten van mensen met een handicap of chronische ziekte. Op verschillende plaatsen in het land worden regelmatig Inclusie-borrels gehouden. Kortom de vereniging is een krachtige verbinding met het thema inclusie. Lees meer over de vereniging in onze flyer. 

 

Meer artikelen...

Word nu lid of donateur en ontvang onze nieuwsbrief

Vind je ook dat mensen met een beperking dezelfde kansen moeten krijgen als ieder ander in Nederland?

Maak je standpunt zichtbaar!

Word nu lid of donateur

makkelijklezenuitleg

Makkelijk te lezen brochure over Inclusie Nederland