uitkomst ledenbijeenkomst 2020 - ALV

Resultaat Algemene Ledenvergadering: inclusie door actie

De leden van de Vereniging Inclusie Nederland zaten op 24 april en 15 mei 2020 op een bijzondere manier bij elkaar: online. Het bleek een goede setting te zijn: wij vonden het inspirerend om elkaar te zien, te horen, onze creatieve ideeën met elkaar te wisselen en beslissingen te nemen over de stappen die we samen richting een inclusieve samenleving willen zetten. Het is een tweedelige ledenvergadering geworden omdat er veel te bespreken was. Hieronder in het kort de resultaten. Het uitgebreide verslag is aan de deelnemende leden gestuurd.

Beleidsplan 2020 – 2024

De deelnemers hebben het concept document dat door het bestuur is opgesteld besproken. Doelstelling in deze beleidsperiode: implementatie van het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap; meer invloed op overheid en wetgeving; toegankelijkheid en inclusie als normen en waarden in gemeenten; een verandering in de houding van de samenleving; schuiven van het medisch naar sociaal model en mensenrechtenmodel; inclusie op alle levensterreinen. Wij willen een samenleving waarin je niet meer over inclusie hoeft te praten: het is vanzelfsprekend dat iedereen mee kan doen. Wij hebben hiervoor ook de kernactiviteiten, segmenten en samenwerkingspartners in kaart gebracht.

Activiteitenplan 2020

Aan de hand van het Beleidsplan 2020 – 2024 hebben de deelnemers van de online Algemene Ledenvergadering het Activiteitenplan 2020 besproken. Er zijn drie werkgroepen opgericht: Inclusief wonen; Inclusieve relaties en Inclusie door actie. Deelnemers van de ALV hebben belangstelling getoond voor deze werkgroepen en zij hebben zich aangesloten. Elke werkgroep heeft een enthousiaste trekker die de werkzaamheden van de werkgroep coördineert. De werkgroepen zitten de komende maanden (online) bij elkaar om hun plannen en activiteiten uit te werken.

Wil je meer informatie halen of brengen, stuur dan een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Word nu lid of donateur en ontvang onze nieuwsbrief

Vind je ook dat mensen met een beperking dezelfde kansen moeten krijgen als ieder ander in Nederland?

Maak je standpunt zichtbaar!

Word nu lid of donateur

FacebookTwitterLinkedIn