Inclusieborrel 9 oktober 2020 via beeldbellen

beeldbellen
De 4de Inclusieborrel is op vrijdag 9 oktober 2020 van 16:00 – 17:30 uur: met als thema toegankelijkheid

Het onderwerp van onze Inclusieborrel tijdens de Week van de Toegankelijkheid is zo goed als vanzelfsprekend: toegankelijkheid.
We willen als vereniging Inclusie Nederland ook tijdens deze inclusieborrel ervaringen met elkaar delen. 
En inspireren om acties te ondernemen die tot de verbetering van ons dagelijks leven lijden.
Toegankelijkheid speelt een rol op alle levensterreinen. In het kader van deze Inclusieborrel focussen wij op de toegankelijkheid van het openbaar vervoer, met speciale aandacht voor treinvervoer.
We hebben experts van NS en ProRail uitgenodigd om toe te lichten welke stappen zij hebben gezet om het reizen met de trein toegankelijker te maken en welke stappen de komende jaren worden gerealiseerd.
Onze gasten van NS zijn Marthe Vlaskamp, Programmamanager toegankelijkheid, Joost Nagtzaam, Business consultant toegankelijkheid en Mariska Noorloos, Manager toegankelijkheid.
ProRail is vertegenwoordigd door Bram ’t Mannetje, Programmamanager Toegankelijkheid.
Margit van Hoeve, initiatiefnemer themanetwerk toegankelijk openbaar vervoer van de Coalitie voor Inclusie praat ook met ons mee.
De reizigers zijn ook vertegenwoordigd tijdens de plenaire sessie: Taco Nijhoff en Ingrid van Kranen, deskundigen op het gebied van toegankelijkheid presenteren hun aandachtspunten.
Vervolgens kunnen wij met ons eigen drankje en hapje via ‘Zoom kamers’ in kleine groepjes zitten, om onze ervaringen met treinreizen te delen en verbeterpunten in te brengen. 
met rolstoel zelfstandig de trein in

Er is ook behoefte aan het verbeteren van communicatie tussen de managers van het toegankelijkheidsprogramma en de reizigers.
We gaan in de aparte ‘Zoom kamers’ ook nadenken hoe wij dit kunnen realiseren.
Eén van de voorstellen is om de website van de Coalitie voor Inclusie als communicatieplatform in te zetten. Andere voorstellen en ideeën zijn welkom. 

Aanmelden graag uiterlijk 7 oktober via email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Je ontvangt daarna verdere instructies en een ZOOM link.
Graag tot 9 oktober!

Word nu lid of donateur en ontvang onze nieuwsbrief

Vind je ook dat mensen met een beperking dezelfde kansen moeten krijgen als ieder ander in Nederland?

Maak je standpunt zichtbaar!

Word nu lid of donateur

FacebookTwitterLinkedIn