Overlijden Sjoerd van Heesch

Afbeelding1Zeer snel na zijn bericht aan de Vereniging “dat het foute boel was”, overleed ons lid Sjoerd van Heesch in de nacht van 8 op 9 mei, 44 jaar oud. Sjoerd was en is voor ons het grote voorbeeld van een VN-ambassadeur. Altijd goedgemutst en met een positieve benadering wist hij anderen mee te nemen op zijn missie. Sjoerd pakte alles aan, had energie en gaf iedereen energie. Niet voor niets kartrekker voor Noord-Brabant in ons project “VN-ambassadeurs versterken elkaar”.

Hij was in staat boven zichzelf uit te stijgen. Vroeg zonder schroom hulp waar hij dat nodig had en deelde zijn zielenroerselen met je. En dan ook nog een man die wist waar het over ging, getuige de inhoud van zijn filmpjes en posts op social media. Een betere ambassadeur kunnen wij ons niet voorstellen. We zijn er kapot van.

 Filmpjes VN-verdrag

Sjoerd had nog een paar laatste wensen. Zijn grootste wens is om zijn filmpjes over het VN-Verdrag Handicap af te maken en hier zoveel mogelijk aandacht aan te geven. Sjoerd is hier al jaren mee bezig en deze filmpjes zijn dan ook zijn levenswerk. In deze filmpjes legt Sjoerd in makkelijke taal uit wat dat VN-Verdrag nu precies betekent, zodat ook andere mensen met een beperking dit begrijpen en weten hoe zij voor zichzelf op kunnen komen. Hier kun je de filmpjes terug vinden. 

Sjoerd Foundation

Om het gedachtengoed en de gedrevenheid van Sjoerd actief voort te zetten, is bij zijn werkgever Samen Top het idee ontstaan om een stichting op te starten, de Sjoerd foundation. Vanuit die foundation worden projecten en initiatieven gesteund die bijdragen aan een meer inclusief Nederland. De ‘Sjoerd foundation’ gaat blijvend het podium opzoeken en de strijd van Sjoerd voor inclusie voortzetten, precies zoals hij het deed; op een doortastende, warme en vriendelijke manier. Wie iets wil bijdragen aan de Sjoerd foundation kan een donatie doen aan Stichting Samen Top ter attentie van ‘Sjoerd foundation’, bankrekeningnummer NL89RABO 0184573157.

Gedichtenbundel van Sjoerd

Sjoerd heeft met zijn fantasie een magische wereld geschapen. Dat hielp hem om te gaan met zijn beperking. Sjoerd is sprookjes en gedichten gaan schrijven en muziek gaan maken en componeren. In zijn gedichtenbundel zijn z’n mooiste gedichten en sprookjes samen gebracht. Ook de schilderijen en tekeningen zijn van Sjoerds hand. Hij geeft eenieder die het leest een kijkje in hoe Sjoerd het leven met een handicap heeft ervaren.

De gedichtenbundel is te koop via onze webshop en kost 10 euro. Het volledige bedrag komt ten goede aan de ‘Sjoerd Foundation’ en zal ingezet worden om zijn werk voort te zetten.

Word nu lid of donateur en ontvang onze nieuwsbrief

Vind je ook dat mensen met een beperking dezelfde kansen moeten krijgen als ieder ander in Nederland?

Maak je standpunt zichtbaar!

Word nu lid of donateur

FacebookTwitterLinkedIn